Дейности

Клубовете по интереси  в ЯКЦ „Кокоро“ са обучителен с дългосрочен характер, целящи да реализират конкретни знания в участниците.

Японски език и култура

Снимка файл 1

Курсовете по японски език и култура в ЯКЦ „Кокоро“ са обучителни с дългосрочен характер, целящи да реализират конкретни знания в участниците. Изучаването на японски език е тясно свързано с културата на Япония. Когато разкрием различните аспекти на японската култура, ние бихме усвоили и разбрали правилно изразните средства и използването на езика в различни ситуации. Езикът и културата са преплетени и не могат да бъдат разглеждани поотделно. Именно това ни позволява да се потопим в концепцията за живот на японците чрез съдържателно обучение на езика и културата им.

Изучаването на японски език в ЯКЦ „Кокоро“ е разпределено в следните нива и последователност в групови или индивидуални форми на обучение:

  1. Японски език -ниво N5.1 1-ва част ( деца и възрастни)
  2. Японски език ниво N51.2 –ра част ( деца и възрастни)
  3. Японски език ниво N51.3 –та част ( деца и възрастни)
  4. Японски език ниво N51.4 – та част ( деца и възрастни)
  5. Японски език ниво N51.4 – та част ( деца и възрастни)
  6. Японски език ниво N5, N4, N3, N2

Всяко ниво е с по-дълга продължителност и усвояване на по-задълбочен материал, което завършва с изпит по желание на курсиста. 

  1. Индивидуални уроци
  2. Online индивидуални уроци

Учебна система на преподаване みんなの日本語 (Minna no nihongo).

Сертификат за завършен курс се издава от Япония, след явяване на изпит (JLPT). 

JLPT (провежда се два пъти в годината – юли и декември).

Подготовка за придобиване на ниво в японски език:

Всеки наш курсист, изучаващ японски език, може да се яви за защита на ниво и получаване на сертификат. Това изисква допълнителна и отдадена подготовка от ученика и неговия сенсей. Нивата в японския език са: JLPT : N1, N2, N3, N4, N5 (най-високото ниво е N1).

Ако желаете да започнете обучението си по японски език в група след началото на учебната година (октомври месец), ще ви помогнем да се адаптирате лесно с пропуснатият материал, като ви включим в специално създадения за тази цел курс – „Японски език, увод в японската писменост“. Провежда се два пъти годишно и цели да въведе новодошлите курсисти във вече провеждащите се регулярни часове през годината.

Клубове по интереси

Клуб „Шодо, Суми –е и Хайку“

Шодо е японска дума, която се превежда, като „изкуството на красивото писане “- SHO : да пиша, DO : път, изкуството на традиционната японска калиграфия или „начин на писане“, високо ценена в Япония, като сливане на умение и естетика. Шодо е една от най-старите традиционни форми на изкуство в Япония. Калиграфията в Япония има дълбок смисъл, а съществуването й датира и се развива от над 3000 години. Шодо не може да бъде сравнявано с нито едно друго изкуство. Шодо е различно защото прилага елементи на изкуство, линия, формата и връзката с вътрешното ни Аз. Основният му фокус е върху красотата в простата форма и връзката между ума и тялото. Шодо е медитативно състояние, в което се стремим да станем едно с момента с чисто сърце и спокоен ум – не-мисъл. Състояние, което е трудно за постигане и изисква отдадена практика. Мастилото никога не би ни излъгало…

Суми-е (буквално „туш-творба“) е монохромна източна живопис, при която се използват всички нюанси на туша:от гарваново черно до бледо като лека сянка. Допустимо е и използването на цвят, но пестеливо и премерено. Умението да постигаме нюансите и овладяването на специфичните движения на четката дават на творбата ни излъчване за живост и усещане за движение. Подобно на Шодо, суми-е е творба на мигновението, в която почти нищо вече нарисувано не може да бъде поправено. В нея е важно всяко движение на ръката и всеки елемент от композицията. Суми-е е медитативно изкуство, при което използваме способността си, както да съзерцаваме, така и да се фокусираме изцяло върху дейността, която извършваме.

Хайку е литературен жанр, традиционна японска лирическа поезия. Отличава се с изключително кратко изложение – в своя класически вид хайку се създава по схема 5-7-5 она (японският он е донякъде сравним със сричката в индоевропейските езици). В хайку няма символи. То отразява живота в неговото свободно движение. Притежава чистотата, завършеността и дори празнотата на една музикална нота. Занимавайки се с простичките, привидно незначителни неща от ежедневието – падащо листо, сняг, птица – хайку ни насочва към дълбочинно възприемане на нещата от живота. Хайку не е няколко реда лирика, хайко олицетворява японските ценности, чувства, емиции и начин на живот. Всичко това ще откриете щом посетите клуба и създадете своето Хайку, като предизвикате своето вътрешно изразяване и дълбочина. 

2.
2.1 .

Клуб „Чадо“ 茶道 – Пътят на чая 

Чадо, „Пътят на чая“, наречен още и японска чайна церемония е едно от най-изящните и впечатляващи традиционни японски изкуства. Тръгвайки първоначално от дзен манастирите, с течение на времето Чадо постепенно обхваща почти всички традиционни форми на японската култура. В него ще видите съчетани традиционната японска архитектура и занаяти, калиграфията, поезията, храненето, философията на дзен, изкуството на подреждането на цветя, традиционното облекло с вниманието към сезоните и тяхната символика, японските градини. Дълбоко свързано с дзен и японското светоусещане с характерните за него внимание и уважение към детайла, към природата и човека. Чадо се практикува и днес в същата форма, която е изкристализирала преди повече от 400 години в Япония. Усвояването на “Пътя на Чая“ е път за цял живот, може да се каже и че един живот не е достатъчно дълъг за него. Японски културен център „Кокоро“ ви дава възможност да се докоснете до автентичната атмосфера на традиционната японска чайна церемония в чайната стая на центъра. Чайната стая е пространство отвъд времето, в което хората могат да се потопят изцяло в медитативната атмосфера и умиротворение, които са неизменни спътници на едно традиционно чаено събиране. В една чайна церемония домакинът и неговите гости са взаимно свързани и всеки допринася за атмосферата, която се създава. Изящната процедура носи смирение у гостите, като фокусира тяхното внимание върху простите прояви на природата като светлината, звука на водата, отблясъците на въглищата, красотата на цветята.

Клуб „Японска керамика“ 

Япония има изключително дълга и богата история в производството на керамика. Японската керамика е един от най-старите японски занаяти и форми на изкуство. Япония има изключително дълга и успешна история в производството на керамика. Глинените съдове са създадени още през периода Джомон (10 500–300 г пр.н.е.), което дава на Япония една от най-старите керамични традиции в света. Японската керамика се отличава с две поляризирани естетически традиции. От една страна, съществува традицията на много проста и грубо завършена керамика, предимно в глинени съдове и използваща приглушена палитра от земни цветове. Другата традиция е на високо завършени и ярко оцветени фабрични изделия, предимно от порцелан, със сложна и балансирана декорация, която развива китайските порцеланови стилове по различен начин.

2.2
2.3

Клуб „Оригами“ 折り紙 

Оригами е древно японско изкуство за сгъване на различни фигури от оризова хартия. В Япония оригами започва да се развива през 6-ти век, като японците са тези, които първи откриват възможностите, свързани с използването на хартия като средство за изкуство. Терминът оригами идва от японските думи oru (сгъвам) и kami (хартия). Първоначално изкуството на оригами е предназначено само за религиозни церемонии и за дълго време, то е достъпно само за елита, поради високата цена на хартията в онези ранни времена, но постепенно става достъпно за всеки и дори достига до западния свят. Оригами не е само красиво изкуство, а позволява и създаването на доста практични предмети, които човек може да използва в ежедневието си или като допълнение към подарък за специален повод.

Клуб „Оздравителна гимнастика“

Японците се славят със завидно здраве. Тяхната здравна култура е насочена към балансиране и хармонизиране на организма. Те създават система от упражнения, които помагат за:
– заздравяване на гръбначния стълб
– раздвижване на кръвоносния поток и лимфната система
– активиране на способността на организма да се пречиства и съответно да балансира килограмите си
– повишаване на активността и жизнеността на целия организъм.
–  да се освободи от напрежението и стреса;
– да подобри здравето си,
– да огъвкави и засили мускулите си
– да укрепи гръбначния си стълб
– да помогне на организма да се чисти
– да нормализира килограмите си.
Оздравителната гимнастика неотрализира вредното влияние на дългите часове стоене в неправилна поза пред компютър, телефон или таблет. Помага при статични работи, като шофиране, седене зад бюро по цял ден, стоене прав на работното място или при слаба активност през деня.
Упражненията са лесни, но е важно да се изпълняват правилно!

2.4
2.5

Клуб „Съвременно японско кино“

Целта на клуба е да запознае публиката с някои основни автори, произведения и жанрове на съвременното японско кино, както и да проследи тенденциите в развитието на това изкуство в Япония. Ще бъдат разгледани различни филми, както и творчеството на техните режисьори – всички те оставили дълбока следа в световното кино от началото на XXI век. Клубът безспорно отговаря на засиления интерес към този жанр на японската визуална култура. Той сериозно дискутира ролята на това изкуство в съвременна Япония и важното място, което заема вузиалната и поп-културната в политика за популяризирането на японския език и култура.

Клубът е насочен към всички, които имат желание да се запознаят със съвременното японско кино и да научат подробности относно развитието му днес. 

Клуб „Шоги“ – японска стратегическа игра (Японски шах) 

Шоги, или игра още известна като Японски шах, води началото си от Нара/Хейан периода, около 8-12 век. Шоги е вдъхновена от Китайския шах и значението на името на играта е извлечено от думата Шогун, или титлата на върховния военен лидер в Япония в миналото. Може да се преведе още и като „Игра на Генерали”. Играта се е използвала като начин на съревнование и развитие на големите стратегически умове на държавата. Шоги е стратегическа и дълбоко смислена игра, която се играе по двойки. За разлика от западния шах, всички фигури са с еднакъв цвят и еднаква форма на неправилен петоъгълник, като всяка фигура притежава своето канджи. Принадлежността им се определя от посоката на ориентация/движение. Целта на играта е да се матира царя на противника, също както е и при стандартния Шах. Клубът е разпределен в няколко нива на обучение, които изискват различна стратегия, като участниците имат възможност да играят, както по между си, така и на турнири организирани от ЯКЦ Кокоро.

2.6
2.7

Клуб „Икебана“ – изкуството за аранжиране на цветя

Икебана е изкуството за аранжиране на цветя, което произхожда от древна Япония. Практикува се като изкуство, при което цветята и други природни елементи се поставят по такъв начин, че да въплъщават хармония, мир и красота. Икебана, известна също като кадо на японски, е сред 3 -те основни форми на културни изкуства заедно с Чаената церемония и калиграфията в Япония.

По време на периода Хейан свещениците, които се грижели за аранжирането на олтара, се наричали икебоно, те са първите известни майстори, разработили най-добрия начин за аранжиране на цветя. Икебана има прости правила, повлияни от простотата и минимализма в будизма. Стилът на Клуб „Икебана“ е Согецу. 

Всеки участник в клуб „Икебана“ може да защити сертификат издаван от Япония след успешно усвоено ниво.

Японски бойни изкуства

Айкидо 

Айкидо е японско бойно изкуство, чиито корени се простират дълбоко във философията и историята на Япония. Основният принцип на айкидо е да се хармонизираме със силата идваща срещу нас, за да защитим самите себе си, като контролираме нападателя, без да влизаме в пряко противоборство. Ако ние се опитаме да противопоставим сила срещу сила, тогава грубото действие е единственият решаващ фактор. Но, ако ние използваме нашата сила и възможности разумно с правилното синхронизиране, това ще ни позволи да контролираме много по-големи сили, отколкото предполагаме. Заради тези си качества Айкидо е изключително подходящо за мъже, жени и деца от всички възрасти.

Подробна информация ще намерите в Айкискул

3.1
3.2

Джоди и Кенджуцу 

Кенджуцу е най-общото име на всички техники за работа с Катана, изучавани и предавани от поколение на поколение бойци в средновековна Япония. Техника Буджуцу – е предназначена да подготвя хората за постоянните войни, които са водили навремето. Самураите са учили техниките за използване на меча с цел отнемане на живот на бойното поле и постигане на победа. С промяната на жизнените условия и налагането на траен мир от Шогуната през 17-ти век и забрана за водене на войни, се създават условия самураите да променят основите на бойните си умения, като ги насочат към съхраняване на техниките и прийомите, но с оглед на самоусъвършенстването си и запазването на живота и постигнатия мир.

Работилници

Работилница „Японско Кимоно“ 着物 

Кимоното е традиционна японска дреха. Често кимоната са многоцветни, с красиви орнаменти и сезонни дизайни, които правят тези дрехи по-скоро произведения на изкуството. В съвремието кимоно се носи предимно по време на специални поводи, а в ежедневната мода все повече преобладава западното облекло, което налага младите японци често да бъдат обличани от трети лица или да посещават специални курсове по обличане на кимоно, за да се научат да го правят сами.

Какво ви очаква в работилницата: Лекционна част – история на кимоното и видове кимоно в Япония; Практическа част – обличане на участниците в автентично японско кимоно; Снимка за спомен с японско кимоно.

4.1
4.2

Работилница „Кинцуги“ 金継ぎ 

Кинцуги се нарича старото японско изкуство, с което парчетата на счупени съдове от фин порцелан се слепват със смола, примесена или покрита със златен прах. Техниката е известна от стотици години и първоначално се е прилагала за „поправка“ на особено ценните съдове, използвани при японската чайна церемония. След кинцуги те не се смятали за предмети с по-ниско качество, а ставали даже още по-ценни за собствениците си. Говори се даже, че в разцвета на модата кинцуги умишлено са се чупели скъпи порцеланови вази и съдове, за да бъдат споявани със злато.

Философската страна на това изкуство е олицетворение на японското светоусещане, според което износването и счупването са част от историята на предмета, която не свършва с изхвърляне, а продължава след поправката му. В този смисъл кинцуги е близко и до модната напоследък и също японска философия „уаби-саби“ , която се възхищава на красотата на несъвършените, със следи от живот и употреба, предмети в интериора. Идеята, че счупените и въобще повредени предмети не трябва да се хвърлят, а да им се дава втори шанс, е много съзвучна и със съвременните идеи за живот с по-малко отпадъци и с по-дълготрайна и смислена употреба на нещата около нас.

В работилницата ви очаква: Лекционна част за Кинцуги; Практическа част.

Работилница „Фурошики“ 風呂敷

Фурошики са традиционни японски опаковъчни платове, използвани за транспортиране на стоки, подаръци и дрехи. Обичаят да се използва фурошики датира още от периода Нара (710-784), когато изкуството се е прилагало за съхраняване на ценностите на императорите. Най-старата опаковъчна кърпа, използвана през периода Нара, се съхранява в Шосоин (дървена складова къща в храма Тодайджи в Нара). В периода Хейан (794-1185 г.) фурошики се използва за увиване и носене на дрехи за благородниците.
До днес изкуството на опаковане с фурошики остава изтънчен и елегантен начин за опаковане на стоки и подаръци. То не само придава специално значение на опакованите стоки и показва уважението ни към другите, но е и неотделима част от традиционната японска култура. При традиционни събития е задължително използването на фурошики при пренасянето на вещи. Но дори и извън тях, даването на неопакована вещ в Япония се смята за неучтиво.

Какво ви очаква в работилницата:Лекционна част за Фурошики; Представяне – изложба на традиционни японски платове за фурошики; Практическа част – забавни и практични начини за опаковане на подаръци и предмети от бита с фурошики.

4.4
4.5

Работилница „Японски бижута“ 

В работилницата по Японски бижута създаваме ръчно от японска оригами хартия, бижута, които носят своята неповторима идентичност. Техниките за създаване на бижута са ключът към сътворението на нашето бижу. Колко е хубаво да притежаваме безценен накит, с който да се гордеем и в същото време да използваме в ежедневието си, като украшение. Обеци, огърлица, гривна, всичко е възможно щом се потопим в японската култура и магия.

В работилницата ви очаква:Лекционна част за японски бижута;Практическа част – изработка на обеци, колиета и др. 

Работилница „Млади биолози“

 

Каква е връзката между България и Япония? Отговорът се крие в бурканче кисело мляко….
Българското кисело мляко е известно в цял свят, но Япония има по-специален интерес към него. През 2023 г. ще се навършат 50 години от старта на производството и продажбите на кисело мляко с името „България“ в Япония. Това става възможно след като през 1972 г. българското правителство разрешава на японската корпорация „Мейджи Деъриз“; да продава продукта. Тогава се сключва и лицензионен договор между японската фирма и предприятие „ВТО Техника“, което е предшественик на „Ел Би Булгарикум“. От къде започва всичко? В началото на миналия век руският учен Иля Мечников установява, че при храненето белтъчните вещества от храната се разграждат под действието на гнилостни бактерии в дебелите черва и причиняват отравяне наорганизма и ранна смърт. Той доказва, че единствената храна която може да ограничи развитието на гнилостните бактерии в червата е българското кисело мляко. С това се обяснява обстоятелството, че в България има най- голям брой столетници и то в добро здраве. През тези години, обаче, почти всички чужди народи започнали да си оспорват заслугите за произхода на киселото мляко. Има достатъчно основание да се приеме факта, че киселото мляко е произлезло по българските земи. Още Херодот е написал, че „овчето кисело мляко е дар от траките”. Началото на задълбочените изследвания за ролята на българското кисело мляко, като продукт притежаващ уникални хранителни, диетични и лечебни свойства, е поставено през 1905 г. с откритието направено от д-р Стамен Григоров и теорията на Иля Мечников за връзката на голямата продължителност на живота на българите с консумацията на кисело мляко. Ученият открива причинителя на млечно-киселата ферментация – Lactobacillus bulgaricus, позната още като като Lactobacillus delbruekki subsp bulgaricus. Защо българското кисело мляко е толкова уникално? Има ли и други, подобни на киселото мляко, храни? Има и то много. Познати.

Ако искате да надникнете в българско кисело мляко и традиционни японски ферментирали храни и да се запознаете с полезните бактерии в тях – очакваме ви в работилницата. 

4.6
4.7

Работилница „Духът на Япония“

 

Работилница „Духът на Япония“ е прекрасно 3 часово изживяване за всяко дете. Вълнуващи и много забавни моменти ангажират изцяло вниманието на малчуганите въвлечени в магията на Япония чрез: 

– Лекции „Духът на Япония“
– Работилница „Оригами“
– Да си направим Суши
– Японски танци
– Работилница „Японска калиграфия“
– Работилница „Японска керамика“
– Японски танци 

– Да си направим японски сладки Мочи

Юмейхо терапия

Юмейхо е метод, който работи за превенция и терапия, която цели да намали и премахнете причините за дадени проблеми в нашето тяло, които с времето могат да доведат до хронични заболявания: болки в гърба, ишиас, болки в ставите, главоболие, скованост и болки в рамото, сколиоза, стомашно-чревни нарушения, урогинекологични проблеми и др.

Какво се случва по време на сесия Юмейхо? В началото на сесията специалистът прилага юмейхо диагностика, за да определи дисбалансите в тялото. Юмейхо използва различни ръчни техники, включително натиск, месене, специфични релаксиращи техники, потупване, разтягане, които ще пробудят жизнено важното Ци на клиента. В буквален превод Юмейхо , означава: Ю- изливане,Мей – жизнена енергия, Хо- терапия. Една сесия Юмейхо на месец може да има добър ефект за поддържане на баланса за някой . За други с проблеми превърнали се в хронични, такива желаещи да коригират стойката си или с по – активен или заседнал начин на живот може да се изискват по – редовни сесии.

ЯКЦ „Кокоро“ предлага юмейхо терапии в специално изградена стая за Юмейхо. Подхода и последващата терапия са строго е индивидуални. Юмейхо е подходящ метод, както за деца, така и за възрастни за постигане на сериозен превантивен ефект от настъпването на различни неблагоприятни ефекти и изменения на тялото. Тази терапия е подходяща ако страдате от: болки в гърба и кръста, напрежение в мускулите, ограничен обхват на движение, стрес, нарушение в съня, умора, ставни проблеми и гръбначни изкривявания. Времетраене от 60 до 90 минути.

4.8

Специални мероприятия

5.1

Целодневна занималня Айкигакко – лятна школа

Целодневна програма за деца на възраст 8 -12 год. Програмата включва:

– Здравословна храна – закука, обяд и следобедна закуска;
– Уроци по японски език и култура;
– Забавни творчески работилници свързани с бита и културата на Япония;
– Разходки и беседи на открито, спорт и физически активности;
– Самоподготовка, лекции и четиво;
– На училище, като в Япония;
– Нашето поведение – грижа за нас самите и света около нас.

С децата работят преподаватели по японски език и култура от Японски културен център Кокоро и екип.

Тиймбилдинг в Кокоро 

Най-добрите екипи са тези, които действат като семейна единица. Можете да изживеете един различен ден с колегите, като заедно посетите чайна церемония, облечете японско кимоно, посетите работилници свързани с необятна Япония или посетите специалните ни часове за корпоративни групи и организации „Магията на Япония“. 

5.2
5.3

Фирмени обучения 

Центърът предлага корпоративни обучения, които да спомогнат за комуникацията и развитието на Вашият екип. Обученията се провеждат присъствено в центъра или в online среда, спрямо нуждите на дадената организация. Ще научите за разликите в културните особености между България и Япония, за японския светоглед, нрав и поведение, начин на живот; правила на бизнес комуникация, етика и срещи; Защо са успешни японците и как го постигат?; Ще придобиете много други полезни знания, които ще са от полза в една динамична съвременна бизнес среда.

Тематични рождени дни и лични поводи 

Ако сте любител на японската култура и искате едно по-различно честване на своя празник, екипът на японски културен център “Кокоро”, ще направи Вашият празничен ден неповторим, както за Вас така и за Вашите гости. 

5.4

Курсове

6.1

Работилница Япония – език, култура и спорт курс за деца 

Курсът е предназначен за деца 8-16 год. По време на школата, децата ще придобият следните умения и знания:

Основи на Японска писменост /Хирагана и Катакана/;Калиграфия;Японска кухня – работилници;Японска култура – пътят към японската култура /разкази, приказки и четиво/;Символи на Япония;Работилници свързани с бита и културата на Япония (кимона, видове бойни изкуства и спорт, гейша, самураи, традиционна кухня, архитектура, и др.);Придобиване на здравословни навици; Изграждане на самодисциплина /Фокус към работния процес и заобикалящата ни среда/;Практики по Айкидо – тренировки /Уроци за ценности и ценностна система/.

След завършването на курса, всеки участник има възможност да продължи регулярно изучаване на японски език.

Японски език – увод в японската писменост /ускорен курс/

Курсът е подходящ за напълно начинаещи деца и възрастни, които желаят да изучават японски език и искат да се включат в регулярните часове на центъра. 

Усвояване на двете писмени системи – Хирагана и Катакана; Първи стъпки в японската йероглифика; Първи стъпки в японската граматика граматика; В края на курса участниците ще могат да боравят с кана (хирагана и катакана), с ограничен брой йероглифи, ще умеят да се представят и да съставят прости изречения на японски език.

Курс „Аниме култура и японски език“ 

Курсът е предназначен за деца, юноши и възрастни. Минимална възраст 12+ год. Курсът е с фокус върху аниме и манга културата в Япония. Обхваща теми като: “Произход на Манга”, “Първа среща с Аниме”, “Еволюция от манга към аниме”, “Героите от анимациите”, “Глобално явление на аниме”, “Аниме днес”, “Нестихваща креативност и развитие” и много други. Курсът е разпределен в практическа и лекционна част за всяка тема свързана с аниме културата на Япония придружено с изучаването на японски език и терминология свързана с фокуса на курса. Курсът е предназначен за юноши и възрастни 12 + год. Обхваща теоретична и практическа част, както и изучаването на японски език – основи. Практическа част се провежда след всяка лекция и се свързва с теорията, която се преподава.

След завършването на курса, всеки участник има възможност да продължи регулярно изучаване на японски език.

Курс „Роботика и технологии на Япония“ 

Курсът е предназначен за деца 8-12 год. Курсът запознава децата с основи на роботиката, технологиите и иновациите, които произлизат от Япония /теоретична и практическа част/. В практическата част децата имат възможност да се запознаят с основи на блоково програмиране, както и да програмират собствен робот. По време на курса, децата ще придобиват следните умения и знания:

– Основни технологии в Япония; Технологии възникнали в Япония; Практическо приложение на технологиите; Теория на технологиите в Япония; Основи на блоково програмиране; Практическа работа с роботи; История и култура на Япония; Изграждане на самодисциплина с фокус към работния процес; Основи на японската култура.

Публични представяния

ЯКЦ „Кокоро“, провежда регулярно през годината представяния на различни дейности свързани с японската култура и традиции, лекции обвързани с духа, бита и културата на Япония, както и предлага на широката публика изложби на японска тематика.

Ваучер за подарък

Може да изненадате своите познати, приятели и любими хора, като им поднесете специален подарък – ваучер за участие в курс или работилница от Японски културен център “Кокоро”.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ВСИЧКИ ДЕЙНОСТИ В KOKORO 

Close
About