Класове за деца

Какво дава Айкидо на децата?

 

Здраве – децата, занимаващи се с айкидо значително по-рядко боледуват от простудни заболявания. Тренировките по айкидо се провеждат боси за практикуващите. Това помага децата по естествен начин да се каляват като постоянно масажират биологично активните точки, които в голяма степен са разположени на ходилото. Загрявката в айкидо включва в себе си елементи на самомасаж и упражнения за правилно дишане.

Навици за самозащита.

Правилен стоеж – ако погледнете хората практикуващи айкидо, неминуемо ще забележите тяхната изправена стойка и лека походка. Всичко това е резултат от упражнения.

Развитие координацията на движенията – в айкидо голямо внимание се отделя на умението за правилно падане, а това помага на децата да избегнат някои нежелани травми в ежедневната игра.

Комуникативност и увереност в самите себе си – децата много по-лесно се сприятеляват с връстници или по-възрастни от тях, съзнателно избягват конфликтите и още по-важно не ги решават със сила. Укрепват духа, добиват увереност в себе си и в своите сили.

Нови приятели и възможности – с добре уравновесения човек, винаги е приятно да се общува, това привлича все нови и нови приятели. Широкото общуване позволява човек да разшири своя кръгозор и да повиши своето интелектуално равнище.

Формиране на самодисциплина и уважение към по-възрастните.

Класове за възрастни

Айкидо може да се практикува от всеки. Няма ограничения за възраст, както и изискване за физическа подготовка. Айкидо е духовно и физическо израстване. Към това се стремим чрез практика, която цели да обедини ум и тяло в едно цяло.

Заниманията по Айкидо укрепват тялото, правят го гъвкаво, силно и здраво, развиват силен дух, шлифоват характера. Айкидо е начин на живот, то ни хармонизира със заобикалящия ни свят, което го прави достъпно за всички пожелали да се докоснат до „Изкуствто на мира”.

Close
About